Any
2014
Superfície construïda
125 m2
Preu execució material
90.288 €
Contractista
PAPIK CASES PASSIVES
Demanda calefacció anual
9 kwh/m2a
Demanda refrigeració anual
18 kwh/m2a
Concessió llicència
3 mesos
PASSIV PALAU

Aquest habitatge unifamiliar aïllat va obtenir la primera classificació Passivhaus per a clima mediterrani.

Situada en la localitat de Palau-solità i Plegamans, comarca del Vallès Occidental, es troba a tan sols 30 km de Barcelona. Els hiverns temperats i els estius calorosos són les característiques principals del clima Mediterrani Prelitoral.

Els propietaris desconeixien el sistema de construcció passiu, encara que tenien molt clara la imatge de casa que desitjaven: una casa tradicional, amb estructura de fusta i de molt baix consum energètic. L’avantprojecte va optar per col·locar l’habitatge en la parteix nord de la parcel·la mitjançant una forma en «L» orientada a SO i S, amb vista a l’espai verd davanter. Aquesta forma arquitectònica va permetre la creació de tres espais exteriors independents: un espai d’accés i trobada amb edificació existent, un espai posterior a la parcel·la i un espai principal davanter delimitat per la pròpia edificació para uso jardí i hort.

Il·luminació

S’ha maximitzat la il·luminació natural interior mitjançant obertures a sud i sud-oest. Aquestes obertures -a diferència de les construccions convencionals- estan calculades per aconseguir un equilibri entre guanys solars a l’hivern i el sobre escalfament d’estiu.

Orientació

La construcció preexistent situada al Nord, adossada a l’habitatge, beneficia a la nova construcció actuant com a espai tap o aïllant entre l’habitatge i l’espai exterior.