FILOSOFIA

FILOSOFIA
BENESTAR I SALUT A UN PREU ASSEQUIBLE

ARQUITIR és un estudi d’arquitectura especialitzat en el desenvolupament d’edificis de fusta, passius i de consum gairebé nul, superant àmpliament els requeriments actuals de la normativa espanyola, i aconseguint els establerts per l’estàndard Passivhaus alemany.

Comptem amb una llarga experiència en aquest tipus de construccions, en això ens avala haver dissenyat el primer habitatge a escala global amb certificació Passivhaus per a clima mediterrani.

El nostre objectiu és aconseguir una alta qualitat de vida a un preu assequible amb el mínim consum energètic tot reduint al màxim els impactes ambientals en el planeta.

Projectem edificis amb sistema estructural en fusta (entramat, CLT o CLT mix). Aquest material ens brinda un gran confort tèrmic i higromètric, i la seva utilització conjuntament amb altres materials ecològics ens assegura un espai interior saludable i lliure de tòxics.

L’aire en aquests edificis és fresc i net. Gràcies al sistema de ventilació amb recuperació de calor i filtratge podem aconseguir una contínua renovació de l’aire, lliure de contaminació, àcars i pol·len, sense pèrdues energètiques. Segons estudis, la qualitat de l’aire és un factor decisiu per reduir l’estrès durant el dia i millorar el son durant la nit.

Els edificis Passivhaus aconsegueixen reduir fins a un 76% la seva demanda energètica segons la nostra experiència en edificis construïts. No calen sistemes convencionals de refrigeració o calefacció, i l’aportació necessària d’energia en dies freds i calents pot aconseguir-se en la majoria de casos mitjançant el post-tractament de l’aire de ventilació.

Troncos