Any
Projecte: 2022
Superfície construïda
Habitatge:
226,35 m2
&#x
Preu execució material
158.132 €
&#x
Demanda calefacció anual
<15 Kwh/m2a
Demanda refrigeració anual
<18 Kwh/m2a
BAIX CONSUM segrià

La implantació al terreny de l’habitatge, situada novament a la localitat de Begues, i el seu esquema organitzatiu té com a punt de partida el desig exprés dels promotors d’un habitatge de desenvolupament lineal en una sola planta, amb la inclusió d’un volum a part que doni solució un ampli garatge, a més de bones orientacions a tot un habitatge, llargues llums al llarg del dia.

Volumètricament, es planteja un edifici força compacte i lineal en idea d’aprofitar bé l’espai i abaratir-ne la construcció. El programa s’estructura en dos cossos, amb una primera galleda que sobresurt en altura sobre l’habitatge i acull en garatge, i un segon cos, menys alt i més allargat, que resol aquest programa d’habitatge. En quedar fixat aquest segon volum al límit edificable nord-oest per motius de solejament, es decideix desencaixar el cos del garatge cap al límit oposat en idea d’aconseguir privadesa al jardí de la casa -impedim la vista des del carrer- i generar un joc d’alçada, llums i ombres menys pla.

La totalitat de l’esquema organitzatiu de l’habitatge es desenvolupa en un únic nivell i es decideix des d’una lògica funcional que intenta solucionar els requeriments dels promotors en la millor de les solucions possibles i sota les condicions de llum i radiació solar més favorables.
El programa requerit s’estructura en un primer volum que acull un ampli garatge per a dues places de cotxes i d’alçada 4 metres aproximadament, i una cambra d’eines per emmagatzemar eines o altres utensilis; i un segon volum on es resol la vivenda. Aquest segon cos situa l’accés al punt intermedi de la façana nord-est a través del rebedor, cosa que permet orientar la totalitat dels espais nobles a sud-est i sud-oest, relegant banys i cuina a nord, i es divideix entre la zona de dia i la zona de nit.