Any
2018
Superfície construïda
Habitatge:
191 m2

Pàrquing:
85,53 m2
Preu execució material
204.833,11 €
Contractista
HOUSE HABITAT CASA PASSIVA
Demanda calefacció anual
12 Kwh/m2a
Demanda refrigeració anual
16 Kwh/m2a
Concessió llicència
18 mesos
Baix Consum CASTELLDEFELS

Aquest edifici de baix consum energètic i criteris passius està localitzat en el municipi de Castelldefels, en un entorn marcat per la forta orografia i urbanitzat mitjançant habitatges unifamiliars aïllats.
En aquest cas, per enfocar l’habitatge cap a l’orientació sud -la més favorable pel assolellament- s’havia d’enfrontar el vessant que ascendeix abruptament des del carrer. Al seu torn, els clients desitjaven gaudir de molt espai per a una piscina i terrassa lluminosa, sense renunciar a un habitatge de dimensions generoses.

El resultat és un habitatge de tres plantes, allargat i plegat, que allibera el màxim de sòl, abraça el sud i ofereix gran vida a l’exterior. Per a això, el vessant sud s’escalona suaument, buscant crear diferents ambients en la terrassa que envolta la piscina.

La planta baixa acull la zona de dia (estar-menjador-cuina, estudi i bany), gaudint d’accessos directes a la terrassa exterior, mentre que a la primera planta trobem la zona de nit (habitacions i bany).

La planta soterrani, semi enterrada i solament visible des del carrer (orientació nord) alberga la zona de pàrquing i altres espais auxiliars. Des d’ella es pot accedir directament a tots els nivells mitjançant un ascensor domèstic, afavorint la mobilitat present i futura.