ANY
2019
PEM
154.133,65 €
Calefacció
10 Kwh/m2a
SC
164,35 m2
Contratista
PAPIK CASES PASSIVES
Refrigeració
13 Kwh/m2a
PASSIV VILANOVA

Aquest edifici Passivhaus es troba situat a Vilanova i la Geltrú, municipi de costa proper a Barcelona, més concretament en un àrea residencial d’habitatges unifamiliars aïllats. La parcel·la, de caràcter gairebé rectangular, té un suau pendent transversal, que queda escalonada mitjançant bancals continguts per petits murs de pedra. D’aquesta manera, es van crear espais plans aptes per al cultiu al costat del molí de la parcel·la veïna encara existent.

L’afecte dels clients per aquest molí, pertanyent a la família, al costat de la carismàtica forma d’aterrissar els nivells ens suggereix les estratègies a seguir per a la ubicació i forma de la volumetria.

A la planta baixa: un cos compacte revestit de plaques de ciment es situa en la part més allunyada del carrer, alliberant el màxim d’espai per al jardí davanter a sud-est, el qual gaudeix d’un gran contacte amb el molí i les vistes al mar. En aquest volum inferior trobem la zona de dia (estar-menjador-cuina), una habitació de convidats i espais servidors (bany, rebost i aparcament-magatzem posterior).

El cos elevat en fusta vola sobre el jardí per generar una ombra dura que doni recer a la terrassa, alhora que allibera el sòl per generar vistes creuades amb el molí. En el seu interior trobem la zona de nit (dormitoris i banys), amb accés a una terrassa privada.

Des del costat posterior, una llengua de zinc ascendeix abraçant aquests volums, generant una coberta que dóna unitat al conjunt alhora que protegeix la façana de fusta.