Any
2019
PEM
142.980,08 €
Calefacció
9Kwh/m2a
SC
197.95 m2
Refrigeració
14 Kwh/m2a
PASSIV MATADEPERA

L’objectiu d’aquesta construcció era crear un edifici Passivhaus certificat, amb materials totalment naturals.

L’habitatge se situa en el terme municipal de Matadepera, en un entorn residencial d’habitatges unifamiliars aïllats en vessant. En concret, aquesta parcel·la està marcada per un fort pendent a sud, fins a aconseguir -en el seu costat amb la cota més baixa- la petita conca d’una riera. Per contra, el contacte amb el carrer i l’accés se situen en el costat amb la cota més alta.

Per reduir l’impacte de l’habitatge sobre el terreny i reduir costos d’excavació i contenció, resulta necessària una forma compacta en dos nivells, que doni resposta tant a la plataforma d’accés (planta pis), com a la plataforma de piscina i jardí inferior (planta baixa).

Petjada mínima

Es caracteritza per les seves façanes blanques i senzilles, amb majors obertures a sud, i pel seu millor assolellament i vistes. A ell es macla un altre volum de fusta amb una coberta inclinada, corresponent a les habitacions dels nens. Est estén la seva pell per generar espais d’ombra en la piscina inferior i l’aparcament superior, alhora que genera una benvinguda més càlida per als visitants.

Orientació

A la planta baixa -bolcada cap a les vistes, terrassa i piscina- hi trobem la zona de dia (estar-menjador-cuina) al costat de petits espais auxiliars (bany i rebost). D’aquesta forma es dóna prioritat al dia a dia en contacte permanent amb la naturalesa.